· 

Werken met en voor mensen

Sinds enkele jaren besef ik dat ondersteunen van anderen mijn passie is en wellicht ook mijn talent. Ik heb er ondertussen mijn werk van gemaakt. En besef dag in dag uit dat ik mensen ondersteun met hun werk. Het geeft een voldaan en compleet gevoel. Zeker sinds ik me meer open stel bij andere ondernemers. Want geloof me, ik kwam mezelf tegen tijdens het uitvoeren van mijn passie. Want wie ondersteunt mij tijdens mijn werkdag? Ik zit meestal alleen aan tafel te werken, zo af en toe had ik een afspraak met mijn klanten en zo’n 10 uur per week werk ik op locatie bij de opdrachtgever. Of ik heb een gesprek met een potentiële nieuwe klant. Bij die laatste was ik toch vooral bezig met mijn diensten zo duidelijk mogelijk toe te lichten om uiteindelijk een opdracht eruit te halen. Om daarna een offerte te sturen waar ze niet eens de moeite namen om te reageren. En ik tig pogingen probeerde contact te krijgen. Zo werkt het nu eenmaal soms.

 

Een enkele keer sprak ik af met mijn sparringpartners die ook als freelancer werken. Daar haalde ik dan weer een sprankje hoop uit en de bevestiging dat ik goed bezig was. Steeds meer stelde ik mezelf die vraag of dit ook wel zo is. Ik merkte aan mezelf dat ik behoefte had aan een klankbord, mede lotgenoten die vanuit hun passie dagelijks weer aan de slag gaan. Mensen die waarderen dat ondernemen een passie is en zoals bij mij een talent die mijn natuurlijke gedragsstijl is. Ik was het ook een beetje beu geraakt dat je als ondernemende persoonlijkheid in een niet ondernemende omgeving, afgerekend wordt om je ambitieuze talenten. Maar waar vind ik deze mensen?

 

 Ik heb ondertussen 2 bezoeken achter de rug en 2 persoonlijke gesprekken met BNI leden. En al ben ik een vrouw die haar tijd benut met achterhalen of mijn gevoel klopt met mijn enthousiasme, weet ik eigenlijk al zeker dat een verdere zoektocht onnodig is. Ik hou niet van warme baden, maar wel van sauna’s. Misschien een rare bewoording, maar ben nu eenmaal voor mijn gevoel niet in een warm bad terecht gekomen. In een warm bad is namelijk alles al voor je geregeld. In tegendeel dus, wel in een warme sauna met ondernemende energieke ondernemers. Waar je ervoor kunt kiezen een handdoekje om te doen of je helemaal bloot te geven. Beiden is toegestaan. En waar je aan de slag gaat voor en met elkaar. Wat die ondernemers tenslotte doen, is geïnteresseerd zijn in de mens achter het bedrijf. In mij, Mirella van Ondersteuning Online Marketing. Ik heb in tijden niet zo een positieve energie over me heen gehad tijdens het netwerken, wat ook gewoon werken is. Ik heb nog geen enkele keer langer dan 2 minuten gepraat over wat mijn specialisatie is. Maar wel ongeveer een uur over wie ik ben, waar ik opgroeide, wat mijn valkuilen zijn en hoe ik ben gekomen waar ik vandaag sta. Bij deze mensen ben ik geen buitenbeentje, geen laatbloeier, geen hardloper of te enthousiast. Maar gewoon een ondernemende vrouw die sociaal in omgang is.

 

Bij deze dank je wel Marco Rietveld van Daxxa Personeelsdiensten voor mijn gesprek met jou vandaag. Ik kom er tijdens het BNI-en achter wie mij als mens kan ondersteunen in mijn ontwikkeling als ondernemer. En ik ervaar waar ik kan groeien en wat ik spannend vind tijdens mijn omgang met anderen. Maar ik focus me nu op nog een positieve gevoelservaring. Want drie keer is scheepsrecht en zo werkt tenslotte ook de psyche achter off- en online marketing ;) Dus tot binnenkort BNI Neeltje Jans.

 

 #BNI #DAXXA


Kijk eens op de Daxxa website, klik op het logo