Bovenaan in Google

SEO, geleidelijk aan naar boven in Google met zoekmachineoptimalisatie

Een zoekmachineoptimalisatie traject begint bij O.O.M Marketing met een zoekwoordenonderzoek. Het is namelijk een solide basis om de vindbaarheid van je website gedegen uit te voeren. En zo oud als de SEO-industrie zelf. Als online marketeer speel ik in op de woorden, zinnen en zoektermen waarop je doelgroep zoekt in de zoekmachines Google en Bing. Het is belangrijk een zo’n goed mogelijke positie te behalen op die woorden en termen, zo gaat je website organisch naar boven in de zoekresultaten van Google en Bing. Vervolgens optimaliseer ik alle online tools om de zoekmachine optimalisatie compleet te verzorgen. Het vormen van een eerste online indruk is namelijk erg belangrijk om nieuwe klanten aan je te binden.

SEO hoe werkt het?

Een zoekmachine verwerkt dagelijks miljoenen websites, indexeert en analyseert uw website en geeft deze een plekje in de zoekresultaten. Net als het telefoonboek vroeger, heeft een zoekmachine een hele lange index van alle pagina’s op alle websites waarvan ze weten dat die bestaan. Uw site kan pas in de zoekmachine getoond worden, als hij in die index staat. Voor uw site getoond kan worden, moet de zoekmachine weten dat die site bestaat. Dit doe je aan de hand van indexeren van je website bij Google en Bing. 

indexeren van je website

Indexeren van je website

De vindbaarheid van je website hangt dus niet alleen af van een gedetailleerd zoekwoorden onderzoek dat je uitvoert voordat je teksten op je website schrijft. Het schrijven van teksten is het belangrijkste voor je vindbaarheid en in die teksten verwerk je subtiel je zoekwoorden. Wij verzorgen een SEO analyse van je website voordat we aan de slag gaan met het schrijven van je website teksten. Met search engine optimalisatie ga je geleidelijk naar boven in de zoekresultaten. Het indexeren van alle pagina's van je website helpt het proces te versnellen. SEO is een continu optimalisatie proces van je landingspagina's. 

Nieuwe website hosten

Op het voorbeeld hieronder toegevoegd zie je 3 manieren hoe jij je website kunt hosten. Shared hosting, vps/managed hosting en dedicated hosting op een server. De meest voorkomende is shared hosting wanneer ik een trage website tegenkom. De gulden middenweg en echt goed is vps/managed hosting, het is een iets duurdere manier maar goed voor het midden en klein bedrijf. En natuurlijk heb je de exclusieve manier van hosten op een eigen server.
Ik zie je kijken en je vraagt je vast af; wat bedoelt ze met de rode @. Dat leg ik je graag persoonlijk uit

Wil je weten op welke manier jouw website wordt gehost? Vraag dit aan je webdesigner of hosting partner. Probleem is wellicht snel opgelost. En natuurlijk kan ik jou daar ook bij helpen. 

trage website

SEO is meer dan een plugin installeren

Dus bij het opleveren van uw fancy website, vraag de web developer of deze ook de SEO heeft geoptimaliseerd met als basis een zoekwoorden onderzoek. Vraag goed door, want een webbeheerder zegt misschien ja, maar het installeren van een  plug-in voor SEO, is GEEN zoekmachineoptimalisatie.
Is SEO niet optimaal ingesteld, dan ben je voor jouw doelgroep gewoonweg niet vindbaar bij Google of een andere zoekmachine. Tenslotte is online vindbaar zijn belangrijk voor je bedrijf. De personen die op het web op zoek gaan naar je diensten en/of producten willen jou ook graag vinden. Hoe specifieker en efficiënter de SEO instellingen, hoe hoger de website organisch in de zoekresultaten van Google vindbaar is.

Altijd bovenaan in Google? Dan is een Google Ads campagne het advies. 

online teksten schrijven SEO