· 

In je panty in de sneeuw

Dinsdagochtend 22 januari de wekker gaat om 5.50 uur. Even douchen, make up erop en mijn haren netjes gestyled. Ik ben er klaar voor om als gast bij BNI Arendslot aan te schuiven. Bij toeval is mijn coach daar lid. Mijn coach helpt me in mijn kracht te blijven. Want zoals voor ieder mens geldt, zijn er hobbels op de weg des levens die mij als jonge ondernemer in de weg zitten. Tijdens een coach sessie deelde ik mijn overweging me aan te sluiten bij BNI maar dan een ander chapter. En daaruit volgde deze uitnodiging. Zo weet ik zeker wanneer ik mijn keuze maak die op dat moment ook het best bij mij past. Naar zo een bijeenkomst ga je op je paasbest. Tenslotte is het toch de bedoeling om een goede eerste indruk te maken als genodigde en je bedrijf zo duidelijk mogelijk te presenteren.

Dus daar stond ik met diverse ondernemende Zeeuwen om 7 uur in mijn mooie blouse, rok en panty voor een uitgebreid ontbijt. We zouden die ochtend verder kennis maken met elkaar. 

 

Ik had voor deze ochtend de planning om op de terugweg te gaan sporten. Op de terugweg is in dit geval in Arnemuiden. Ik nam mijn sporttas mee en moest enkel nog beslissen waar ik me zou omkleden.  In de weerberichten vernam ik die ochtend op de radio dat in Zeeland in de ochtend sneeuw zou vallen. 

Na het netwerkontbijt wou ik eigenlijk maar één ding en dat was sporten. Ik kan niet ontkennen dat wanneer er iets in mijn hoofd zit, ik dit makkelijk opzij kan zetten. Doorzetten past wel in mijn competentie lijstje. Dus na enkele korte gesprekken besloot ik te vertrekken. Ik wil tenslotte in mijn kracht blijven en dat doe ik ook via sporten. Maar wou zou ik nu gaan omkleden?

 

Ik reed van 's- Heer Arendskerke naar Arnemuiden. De eerste sneeuwvlokken dwarrelden tussen deze twee dorpen uit de lucht. Ik twijfelde of ik even zou stoppen bij het tankstation maar daar had ik geen zin in. Ik parkeerde kort voor 9 uur mijn auto in Arnemuiden naast het sportveld terwijl de eerste sportcollega's al gearriveerd waren. 

 

Ondertussen sneeuwde het goed door. Niet te lang nadenken en daar ging ik. Sporttas pakken en kleding eruit. Naast mijn auto was genoeg plek om mezelf om te kleden. Nette schoenen uit en al snel volgden mijn jas en rok. Daar ging dan mijn panty en stond ik op blote voeten op de besneeuwde ondergrond. Het is seconden werk, geloof me. Ik deed het zo vaak eerder bij sportevenementen buiten. Omkleden deed ik binnen 2 minuten. Sportsokken aan en de gepast schoenen maakten mijn sportoutfit compleet. Jas weer aan, handschoenen en oorwarmers erbij en klaar was ik voor een uur bootcamp in de sneeuw. HEERLIJK  die verse sneeuw op je gezicht! 

 

Er zijn altijd wel redenen om iets niet te doen. Zoveel meer redenen om iets wel te doen. We zijn als mensen goed in afwegen wat het wordt. Mijn doel voor 2019 is in mijn kracht blijven. En dan moet je als eerste heel goed luisteren naar je eigen behoeften. Ik heb genoten van mijn ochtend zowel van het netwerkontbijt als het bootcampen. Het zijn beiden behoeften die ik heel dit jaar ga invullen. En wanneer ik dreig weer even uit mijn kracht te gaan, weet ik hoe er weer inkom en daar ook blijf.

Vooral dank zij de kracht in mezelf, de mensen om me heen en mede door Marcel mijn coach van Zeekracht .