Commercie en marketing

Klantcontact, commercie en marketingbuddy

Coaching & advies
Ik ondersteun nieuwe of huidige medewerkers tijdens hun eigen werkzaamheden. Ik coach, adviseer en zorg dat de huidige klantenservice professionaliseert. De klantenbeleving ontwikkelt hierdoor positief. 
Tools
Als  handleiding gebruik ik de info uit: 

 

  • HOSTMANSHIP, de kunst klanten het gevoel geven dat ze welkom zijn
  • LSD is aandachtig luisteren, samenvatten  en  doorvragen
  • de VIJF A's van klantencontact.
    Hiermee verbeter ik de klantbeleving omdat de medewerkers gerichter inspelen op de behoefte van klant of prospect. Kortom uw klant is een tevreden klant omdat deze gehoord en begrepen wordt.
Buddy sessies en coaching

Aan de hand van het buddy-en van de medewerkers tijdens hun dagelijkse werkzaamheden verfijnen ze hun eigen vaardigen en leren ze nieuwe aan. Ik analyseer kritisch  huidige werkprocessen en optimaliseer ze waar nodig.

Medewerkers maak ik bewust van eigen handelen en kunnen. Zodat ze nieuwe klantcontact vaardigheden vlotter aanleren vanuit hun eigen inzichten.

Coaching & Advies 

Ik ondersteun eigen medewerkers tijdens hun eigen werkzaamheden. Ik coach hen  en zorg dat de huidige afdeling zich commercieel professionaliseert bij het klantcontact. Zodat koopsignalen worden herkent en ze leren up- en cross-sellen. 

 

Tools

Als handleiding gebruik ik de info uit:

ADVISEREND VERKOPEN is luisteren, samenvatten en doorvragen. Hiermee verbeter ik commerciële vaardigheden en leer ik medewerkers gerichter inspelen op de behoefte van klant of prospect.

  

Werkprocessen optimaliseren

Ik analyseer kritisch huidige werkprocessen, geef feedback en optimaliseer ze waar nodig.

Medewerkers maak ik bewust van eigen handelen en kunnen. Zodat ze bestaande vaardigheden efficiënter gebruiker en nieuwe commerciële vaardigheden vlotter aanleren vanuit hun eigen inzichten.

 

Onderhoud en uitbreiding klantenbestand

Mijn focus gaat uit naar het onderhouden en uitbreiden van het bestaande klantenbestand en de groei van omzet.

Ik ben gewend te werken met verschillende informatie en database systemen waarbij het mogelijk is efficiënt te schakelen tijdens de werkzaamheden.  

Persoonlijk assistent Ondersteuning op Maat

Buddy sessies en trainingen

Aan de hand van trainingen en het buddy-en van uw medewerkers tijdens hun dagelijkse marketing werkzaamheden verfijnen zij hun eigen vaardigheden en vergroten ze hun marketing inzicht. Ook leren ze wat actuele items zijn en waar er veranderingen zijn op gebied van marketing.

 

Tools

Het vierogen principe wordt hierbij ingezet. Een buddysessie heeft als doel te leren voor de deelnemer. Diverse offline en online marketing tools zoals backwardplanning, content-planner, SEO, social media, marketing theorie e.a. worden als onderwerp aangehaald tijdens de sessies. Alsook commerciële termen zoals up- en cross-selling e.a. 

 

Profiel van de medewerker

Deze heeft kennis van de basisvaardigheden van marketing en wenst kennis te vergaren, handigheidjes te leren en zich te ontwikkelen binnen het bedrijf dat het werkt. Zodat de marketing van het bedrijf door de marketingmedewerker uitgevoerd kan worden en ik als buddy incidenteel aanschuif om de puntjes op de i te zetten. 

 


Rollenspellen & presentaties

Ik gebruik presentaties, biedt hulp aan de hand van buddy sessies en zet rollenspellen in wanneer nodig. Zo worden specifieke klantentypes en situaties behandeld in praktijk oefeningen.