· 

Leren zwemmen zonder bandjes

Samen hoge bergen beklimmen

Het hele team, een uitgebreide en heerlijke lunch, bonbons, een prachtige bos bloemen en woorden in de vorm van een speech en gesprek die lang zullen nadreunen. Wat werden we gewaardeerd! 


Het waren negen mooie maanden. Met drie collega’s samen stappen we vandaag namelijk uit op een moment dat we de top van een berg bereikt hebben. Het idee bestond om met het team WMO bemiddelaars vele bergen te beklimmen. Bij elk top wilden we achterom kijken om te inventariseren wat een berg aan werk we samen hadden weggewerkt. Althans dat was wat we begin 2018 vernamen.

 

Via een kennis die verantwoordelijk is voor de werving en selectie binnen Zorgstroom kreeg ik vorige jaar de vraag: Ken jij iemand die snel inzetbaar is? Ja tuurlijk ken ik die, ikzelf. Maar niet voor 36 uur per week. Ik werk tenslotte als ondersteuner bij diverse klanten. En had op dat moment 8 uur beschikbaar. Maar ik kende nog wel iemand. Al snel bleek dat die geïnteresseerd was en op gesprek ging. Beiden werden met een verschil van enkele weken aan het werk gezet. Ik 8 uur per week en de andere 28 uur. We vulden elkaar perfect aan.

 

Onze inwerkperiode werd een minimaal traject. Een voorbeeld als leidraad en zoek vooral goed uit hoe het moet. Heb je vragen? Stel die dan. En zo gebeurde. We werden in de vijver van Zorgstroom gegooid en leerden zwemmen zonder bandjes.
Het was een roerig jaar voor het hele team. Gemeenten bepaalden namelijk begin 2018 dat alles anders moest op gebied van huishoudelijke hulp voor klanten met een indicatie. Duizenden klanten en medewerkers kwamen in één zucht over naar Zorgstroom. En de dossiers die daarbij hoorden moesten correct worden opgesteld en verzonden naar de geadresseerde. Daarnaast had je nog heel veel klantencontact, zowel over telefoon als e-mail.
In een later stadium zou ik als WMO bemiddelaar het team met de planning van een deel van Vlissingen ondersteunen.

Vervolgens was ik in de laatste 8 weken werkzaam als consulente bij Zeeuws Schoon. Om daar samen met de andere collega een nieuw systeem te implementeren en kinderziektes te genezen.
Soms vraag ik me af hoeveel een mens kan binnen 8 uur! Maar één ding is zeker. Welke pet ik ook opzet, hij zit me als gegoten. Mijn ondersteunend en multi inzetbaar talent werd bij Zorgstroom optimaal gebruikt. 

 

Het werden negen mooie maanden. Want toen we vernamen dat er geen budget beschikbaar was om verder bergen te beklimmen, was dit in lange tijd triest nieuws om te horen. Ik vind het ook vooral erg jammer dat deze mooie opdracht eindig is.

Want soms is een opdracht gewoon heel erg leuk. Niet alleen om het werk maar vooral om de mensen waar je mee te maken hebt.

Soms is een opdracht gewoon heel erg leuk. Niet alleen om het werk maar vooral om de mensen waar je mee te maken hebt.