· 

BNI Neeltje Jans

Sommige mensen vinden het vast een sekte, maar voor mij is het een veilige plek waar ik mezelf kan zijn. Ieder heeft zo een referentie kader waar hij mee te maken heeft of mee te maken had. 

Mezelf veilig voelen is dus essentieel om mezelf te durven zijn.

 

Ik ga elke week naar dit chapter in het Van der Valk te Goes om te netwerken, dat is althans de basis van deze business networking club. We beginnen de dag om 6.30 met een heerlijke bak verse koffie. We begroeten elkaar per persoon en kletsen even bij. Daarna halen we een heerlijk ontbijt en om 7 uur stipt start de meeting. Het is een strak en precies programma waarbij het doel halen 8.30 uur klaar een must is om te halen. 

 

Wat me in dit chapter vanaf de eerste keer dat ik er kwam opviel, was dat er naast het strakke programma veel ruimte voor humor is. Het is een fijne club ondernemers die hard werken maar ook hard genieten. De bourgondiërs van Zeeland noem ik zo ook wel eens gekscherend in mezelf. De gesprekken die ik tot nu toe had met mede BNI leden verrasten me keer op keer. De openheid en interesse in elkaar is een waardevolle toevoeging in mijn ontwikkeling. 

 

Ik sloot me namelijk aan om mijn ontwikkeling als ondernemer een serieuze invulling te geven. Ik had eind vorig jaar een mega dip. Wel of niet doorgaan met zelfstandig ondernemen of toch maar beter weer in dienst gaan? Paniekaanvallen verergerden dit denkproces. Om die reden ben ik erg blij dat ik naar de juiste signalen in mezelf luisterde. Ik had andere ondernemers om me heen nodig. Mensen waarvan ik kon leren en waarbij ik tot uitersten werd uitgedaagd. 

 

Een uiterste na de paniekaanvallen was zeker mijn bedrijf in 1 minuut pitchen. Mijn lieve hemel wat stelt een minuut nu voor? Maar ik ging voor mijn gevoel door de modder, kopje onder en mijn keel werd dichtgeknepen zodat er geen sprietje lucht nog in of uit kon. Dit was serieuze business voor mij! Ondertussen ben ik enkele maanden verder. Het pitchen gaat elke week een stukje beter. Oefenen blijft de kunst, maar ook het toelaten van de angst erachter. Want als ik die weet te incasseren zal deze uiteindelijk verdwijnen. 

 

Momenteel lees ik mijn pitch nog voor vanaf mijn telefoon. Maar mijn volgende uitdaging is pitchen vanuit mijn kracht, spontaan zonder spiekbriefje. Moet lukken maar weet nu al dat het niet gelijk vanzelf zal gaan. En dat geeft ook niet, dan maar op mijn bek. Wat kan er gebeuren? Dat de anderen zien hoe kwetsbaar ik me durf op te stellen? Dat ze zien dat ik ook maar een mens ben die fouten maakt? En dat we allen ooit zo zijn begonnen. Begrip zal er zijn en mensen zullen me moedig vinden. 

 

Wil je na het lezen van dit bericht een keer kennismaken met mijn BNI leden en mezelf, dan is dat gewoon mogelijk. Stuur me een bericht via hello@ondersteuningonlinemarketing.nl met je naam, bedrijfsnaam en telefoonnummer. Dan zorg ik dat je binnenkort als gast bij BNI Neeltje Jans aanschuift. De koffie en thee staan altijd klaar en het koekje pak je er gerust zelf bij! 

 

TIP:

11 april geef ik voor O.O.M een tien minuten presentatie. In die presentatie stel ik mezelf en mijn bedrijf voor. Wellicht is dit een mooi moment om ook daarbij aanwezig te zijn.